top of page

Ikonické vozidlá zo známych filmov. Aj také si viete objednať na dovoz auta zo zahraničia

Autá vystupujú v mnohých filmoch a televíznych seriáloch a často sa stávajú rovnako dôležitými postavami ako samotní herci. Ikony automobilov z rôznych filmov a seriálov majú neuveriteľný vplyv na divákov a mnohé sa stali legendami. Aj tieto autá si viete objednať na dovoz zo zahraničia.

Rýchlo a zbesilo: Dodge Charger, Toyota Supra, Nissan Skyline Jedným z najznámejších filmov so slávnymi autami je napríklad série "Rýchlo a zbesilo", kde sa zviditeľnili legendárne autá ako Dodge Charger, Toyota Supra alebo Nissan Skyline. Tieto autá sa stali kultovými nenápadne pre fanúšikov série.



Bullitt: Ford Mustang GT Fastback

Ďalším filmom, ktorý oživil vášeň pre auto, bol "Bullitt" súžení Steveom McQueenom. Ikona filmového sveta, Ford Mustang GT Fastback z roku 1968, si odvtedy získal nesmierne popularitu a dodnes je veľkým obľúbencom medzi fanúšikmi klasických áut.



Fantomas: Citroën DS Cabriolet Automobil Fantomasa je ďalšie ikonické auto z filmového sveta, ktoré sa objavuje vo francúzskom filme a komiksovej sérii s názvom "Fantomás". V prvom filme z roku 1964 s názvom "Fantomás" sa základným vozidlom tohto záporného hrdinu stáva Citroën DS, konkrétne model DS Cabriolet. Citroën DS je francúzske luxusné auto, ktoré sa stalo symbolom elegance a pokroku v automobilovej histórii, a v rámci filmu Fantomás nadobúda ešte legendárnejšiu povahu.


Citroën DS Cabriolet je tiež často považovaný za jedno z najkrajších automobilov všetkých čias svojím charakteristicky elegantným dizajnom a pokrokovou technológiou, ktorá bola pre svoju dobu revolučná. Vďaka zábery s ním na plátne film Fantomás prispel k zvýšeniu popularitu tohto modelu medzi fanúšikmi filmov aj automobilov. Toto vozidlo bolo použité aj v seriáli "Mentalista"



Knight Rider: Pontiac Trans-Am- K.I.T.T. Vozidlo s umelou inteligenciou z televízneho seriálu K.I.T.T. je ikonické vozidlo 80. rokov. Tento čierny Pontiac Trans-Am bol schopný komunikovať s jeho pilotom, Michaelom Knightom a poskytovať mu informácie a podporu počas ich dobrodružstiev. Hlasom K.I.T.T.-a stvárnil herec William Daniels, ktorý mu dodal osobný a charizmatický výraz. Vďaka svojej inteligencii, technickým schopnostiam a nezameniteľnému vzhľadu sa K.I.T.T. stal jedným z najobľúbenejších filmových áut a ikonou populárnej kultúry.



60 sekúnd: Eleanor - 1967 Ford Mustang Shelby GT500

V filme "60 sekúnd" z roku 2000 sa objavuje niekoľko pôsobivých áut, ale najznámejším a najdôležitejším vozidlom v rámci príbehu je Eleanor - 1967 Ford Mustang Shelby GT500. Toto auto je jazdené hlavným protagonistom, kradným špecialistom áut, ktorý sa musí ukradnúť 50 áut za jedinú noc, aby zachránil svojho brata. Eleanor je ikonické auto so svojim charakteristickým vzhľadom a výkonným motorom, ktorý predstavuje jednu z najpozoruhodnejších značiek v histórii automobilov. Jej účasť v filme "60 sekúnd" pridala filmu ešte viac dojmu a stala sa obľúbenou medzi fanúšikmi filmu a automobilov.



James Bond: Aston Martin DB5

Jedným z najznámejších filmových áut spojených s fiktívnym agentom Jamesom Bondom je Aston Martin DB5. Toto luxusné auto sa objavilo v niekoľkých filmoch o Jamesovi Bondovi, vrátane "Goldfinger" a "Thunderball". Aston Martin DB5 je známy svojím výnimočným dizajnom a výkonným motorom, ktorý sa dosť hodil agentovi 007 vo vyšetrovaní zločinu a špiónskej činnosti. Toto vozidlo je neprehliadnuteľnou súčasťou image Jamesa Bonda a patrí medzi najikonickejšie filmové autá v histórii kinematografie. Ďakujem za upozornenie na tento dôležitý príspevok.



Tieto ikonické autá z filmov a seriálov nie len poskytujú atraktívne zábery a zahŕňajú hollywoodsky šmrnc, ale tiež majú schopnosť vzbudiť emocionálne spojenie s divákmi a zanechať trvalý dojem na fanúšikoch automobilov. Ich vplyv na divákov je neprehliadnuteľný a robí z nich neoddeliteľnú súčasť každého filmového zážitku. Ak zháňate ikonické auto, nechajte to na nás. Nájdenie, kontrola aj dovoz auta zo zahraničia je našou špecialitou, stačí nás kontaktovať.

bottom of page